Romexpo, magazinul Dizainăr și Revista Atelierul te așteaptă pe 9 martie, de la ora 11:00, la conferința Ambient Expo 2018 din cadrul târgului cu același nume, să afli despre ”Stilurile amenajărilor interioare” de la unii dintre cei mai apreciați designeri și arhitecți de interior din România.
Conferința Ambient Expo 2018, va avea loc în Pavilionul nou B2 din complexul expozițional Romexpo, la standul Dizainăr, și va oferi exemple de bune practici în designul de interior.
În deschiderea conferinței vor vorbi
Ph.D Mihnea Ghilduș – moderator – designer, creative director DZNR Design Studio
Carmen Blasutti – manager proiect AMBIENT EXPO, Romexpo
Ph.D Mihaela Ion – manager cultural, co-fondator Revista Atelierul
Gabriela Tîrlie – designer de comunicare, Dizainăr
INVITAȚI
Anul acesta tema conferinței este Stilurile amenajărilor interioare, iar profesioniștii care ne vor ajuta să înțelegem ce stil ni se potrivește și vor vorbi despre unele dintre cele mai cunoscute proiecte de design ale lor sunt:
Omid Ghannadi, arhitect și designer de interior
Ileana Răducanu, profesor de design interior DallesGo, redactor șef Elle Decoration România, talent scouter
Mihai Popescu, designer, Twins Studio
Arh. Marilena Popa & Arh. Alina Catrina, Zada Architecture
Arh. Cristina Stroe & Arh. Diana Nitreanu, Laboratorul de Arhitectură
Alex Adam, co-fondator AA Studio
Moderator: Mihnea Ghilduș, designer, DZNR Design Studio
Înscriere
Accesul se face pe bază de invitație, în limita locurilor disponibile. Pentru a obține invitația, vă rugăm să transmiteți un e-mail cu subiectul #ConferintaAMBIENTexpo2018, la: violeta.dalae@romexpo.ro.
Detalii organizatori
Romexpo este liderul industriei românești de târguri și expoziții, îmbinând tradiția cu experiența și calitatea de nivel internațional, toate în beneficiul expozanților și vizitatorilor specialiști. Romexpo organizează anual peste 40 de târguri, expoziții și saloane comerciale cu participare internațională și oferă partenerilor săi o gamă completă de servicii. www.romexpo.ro
Dizainăr este magazinul de design românesc ce și-a propus să pună pe picioare o piață vibrantă de produs și concept autohtonă, capabilă să concureze la standarde internaționale. Dizainăr oferă o gamă largă de produse și servicii de design, devenind astfel un hub, o platformă ce conectează creatorul, producătorul și utilizatorul final. În magazinul Dizainăr și pe site-ul www.dizainar.ro veți găsi o selecție de peste 400 de produse de serie ale designerilor români, unii dintre ei premiați internațional, de la piese de mobilier, corpuri de iluminat, ceasuri sau grafică și până la accesorii personale, decorațiuni, jucării sau obiecte de sticlă și ceramică.
Asociația Atelierul de Creație a fost creată în anul 2011, cu scopul de a susține și promova în mod constant valorile contemporane culturale românești cu implicații directe în industria creativă și culturală românească. Site-ul www.revista-atelierul.ro, platformă online și offline (în 2011, prin Revistele Atelierul în format print) activă de promovare a industriilor creative & comunitate națională și internațională, deține peste 2800 de articole despre evenimente creative, interviuri, sfaturi de marketing&PR, cu un public de peste 6 milioane de vizitatori.
PROGRAM
DESCHIDEREA CONFERINȚEI:
Ph.D Mihnea Ghilduș – moderator – designer, creative director DZNR Design Studio
Format ca designer de produs la Universitatea Națională de Arte, București, Mihnea și-a continuat traseul educațional la Academia de Arte și design din Stuttgart, Germania, unde a obținut masterul în Integral Studies. În 2014 a primit titlul de doctor în design medical, la Universitatea Națională de Arte, București, unde a predat ca prof. asociat lector între anii 2008-2016.
Mihnea activează cu entuziasm în domeniul designul ambiental și designului grafic dar pasiunea lui pe plan profesional rămâne designul de produs.
În 2012 a lansat Dizainăr, magazinul de design românesc pe care îl administrează din perspectiva „gospodarului creativ”, alături de echipa formată din 4 specialiști în comunicare și design. În cei peste 5 ani de activitate, echipa Dizainăr a creat și a consolidat un brand recunoscut pe piața românească de design și amenajări interioare și a promovat peste 150 de designeri români cu peste 600 de produse concepute și realizate în România. www.dznr.ro
Carmen Blasutti – manager proiect AMBIENT EXPO, Romexpo
Carmen Blasutti, specialist de marketing la origine, coordonează echipa AMBIENT EXPO și de 8 ani organizează cu succes evenimente la nivel internațional.
De-a lungul timpului, Carmen a organizat atât participări de grup la târguri externe ale companiilor românești (Paris – Maison & Objet și Fashion Week, Koln – IMM Cologne, Hanovra – Târgul Tehnic) cât și forumuri, congrese, conferințe, prezentări și workshopuri cu teme din domenii precum beauty, mobilă și design interior, industria alimentară, protecția mediului, horticultură și grădinărit, stomatologie și tehnică dentară, tehnologii și echipamente industriale în cadrul târgurilor și expozițiilor ROMEXPO. www.romexpo.ro
Ph.D Mihaela Ion – manager cultural, co-fondator Revista Atelierul
Mihaela Ion este manager cultural cu o experiență de peste 12 ani în cadrul industriei creative și culturale românești și cu un doctorat în istorie. Pe lângă educația universitară dedicată
istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra și Paris prin bursele Fundației Gabriela Tudor și Ministerul Culturii din Franța.
Mihaela Ion a co-fondat, în 2010, respectiv în 2012 proiectele “Revista Atelierul” (cu un content de peste 2600 de articole pe www.revista-atelierul.ro), “Noaptea albă a creatorilor și designerilor de produs” (expoziție pop-up desfășurată la nivel național în București, Cluj Napoca, Iași și Timișoara). A activat în diferite galerii de artă din București, iar din 2016 și-a început activitatea curatorială.
Gabriela Tîrlie – designer de comunicare, Dizainăr
Gabriela Tîrlie s-a alăturat studioului DZNR în 2012, când echipa s-a hotărât să treacă de la vorbe la fapte și să deschidă porțile primului magazin de design exclusiv românesc, Dizainăr. Gabriela se ocupă de evenimente culturale, media relations, social media și, când e nevoie, de vânzări și strategie și dezvoltare de brand. Pasionată de design, patrimoniu cultural și obiecte home&deco deosebite, create local, consideră că e norocoasă să lucreze într-un mediu cu oameni frumoși și creativi.
“Dizainăr a apărut ca o nevoie a pieței, ca o conexiune între creatorul, producătorul și utilizatorul final de design și a devenit în 5 ani o platformă națională, un hub, oferind o varietate de produse și servicii de design. Aceste produse, create de designeri români, unii dintre ei premiați internațional, se găsesc în magazinul Dizainăr și pe site-ul www.dizainar.ro, iar eu sper că ele se vor regăsi pe viitor și în cât mai multe amenajări interioare spectaculoase.”
PREZENTĂRI & DISCUȚII:
Ileana Răducanu – profesor de design interior la DallesGo, redactor șef Elle Decoration România, talent scouter – “Stilurile din afara stilurilor”
Ileana Răducanu a încurajat, încă de la început, designul românesc, în 2014 a inițiat premiile anuale Elle Decoration Romanian Design Awards, pentru profesioniștii din industrie, predă cursuri de specializare pe design interior la Dalles Go, iar în timpul liber se implică în acțiuni de voluntariat și îi învață pe tineri istoria designului și cum se compune o amanajare. „Acum cinci ani când voiam să vorbesc despre designul de produs erau o mână de designeri care se încumetau să creeze niște prototipuri. Acum sunt sute! Mai mult de atât, se știe că o societate expusă la design devine inevitabil o societate mai frumoasă. Asta e visul meu utopic, dar cred în el cu tărie și cred că o floare chiar poate să aducă primăvara!” ne-a spus Ileana Răducanu. www.elle.ro/decoration
Omid Ghannadi – arhitect și designer de interior – “Sector 1 Contemporary Art Gallery, o intervenție minimalistă într-un context industrial”
Înainte de a veni în România, Omid a locuit în mai multe țări, iar acest lucru consideră că a contribuit la conturarea stilului său personal de a imagina proiectele. Toate proiectele sale au în comun un simț al confortului contemporan și un accent industrial.
Omid își descrie modul de a lucra similar unui atelier de croitorie, fiecare proiect este imaginat pentru a se potrivi exact cu nevoile clientului și cerințele funcționale. Retail design, galerii de artă, spații comerciale și design rezidențial sunt zonele care definesc cel mai bine experiența lui Omid.
Nu mai este niciun secret că Omid se împarte între simțul datoriei sociale și pasiunea pentru design și arhitectură. Nevoia de a face lumea un loc mai bun prin intermediul design-ului este un deziderat comun al tuturor profesioniștilor din sfera proiectării. În acest sens, Omid a avut șansa din 2016 să participe la emisiunea TV Visuri la cheie, un program care se concentrează pe renovarea/construirea de locuințe pentru familii defavorizate din România. Din 2009 este membru al organizatiei Our Big Day Out (www.obdo.ro), din 2014 participă în fiecare iarnă la Festivalul Brazilor de Crăciun (www.salvaticopiii.ro) și este un prieten apropiat al Fundației HHC România (www.hhc.ro). www.omidghannadi.com
Mihai Popescu – designer, Twins Studio – “Restaurantul Uanderful și stilul eclectic”
Pentru Mihai Popescu designul reprezintă o împletire a părții artistice cu „inginerul din tine”. Eclectic în creația sa, acordă o atenție deosebită detaliilor și vede obiectele în primul rând funcțional, fiecare proiect fiind pentru el o combinație între pictură și arhitectură, desen și inginerie.
Fiind pasionat de mic de “cum functionează lucrurile”, s-a înscris la profilul Design din cadrul Facultății de Arhitectură. În anul 2000 a debutat ca designer alături de mama lui, de profesie arhitect. Ulterior, în 2005, debutează și ca designer de business. Experiența dobândită în designul de produs, interior și scenografie prin amenajarea a peste 200 spații, în cei 18 ani de activitate, este evidențiată și de câștigarea unor premii atât la nivel internațional cât și în țară – Restaurant and Bar Design Awards, Elle Decoration Design Award.
Mihai Popescu este printre pionierii designului de ambient al spațiilor publice din România – cafenele, restaurante, cluburi. „Dacă mă pui să aleg între a deține câteva locații cu succes sau a fi un designer de succes, atunci aleg ceea ce cred… adică design.“ spune Mihai Popescu, designer Twins Studio. www.twinsdesign.ro
Arh. Marilena Popa & Arh. Alina Catrina, Zada Architecture – “Povestea amenajării unui restaurant în Tecuci”
Arhitectele Marilena Popa și Alina Catrina au fondat, în 2014, biroul de arhitectură și design Zada Architecture. Marilena Popa, a absolvit Facultatea de Arhitectură de Interior, Universitatea de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu”, iar în timpul facultății a urmat timp de 1 an cursurile Școlii Tehnice de Arhitectură din Madrid, unde și-a ales discipline și ateliere care sa-i completeze cunoștințele acumulate în România. Este pasionată de meseria ei și asta se vede de fiecare dată în proiectele livrate clientului. Integrează cu succes în amenajările sale obiecte create de designeri români și își dorește să colaboreze cu aceștia pentru a crea amenajări interioare inedite.
Alina Catrina, a absolvit Facultatea de Arhitectură, Universitatea de Arhitectură și Urbanism ”Ion Mincu”, iar în timpul facultății (2013-2014) a lucrat la Ateliers 115, Paris. Este pasionată de design, de nou, de arhitectură și consideră că fiecare proiect este special conceput pentru stilul, energia și nevoia beneficiarului, dar în acord cu bunele practici ale arhitecturii și tendințele în design. www.zada.com.ro
Arh. Cristina Stroe & Arh. Diana Nitreanu, Laboratorul de Arhitectură – “Detaliile în design”
Arhitectele Cristina Stroe și Diana Nitreanu activează în design interior din 2008, încă de pe băncile facultății. Sunt fondatoarele Laboratorului de Arhitectură, birou de design interior, arhitectură și urbanism, înființat în 2011, în cadrul căruia au dezvoltat multe proiecte rezidențiale și publice. În 2012 au început proiectul educațional PARAMETRICA DIGI
FAB School, care a adus în România nume mari din arhitectura și designul internațional, în cadrul unor conferințe și workshopuri adresate specialiștilor. Azi, PARAMETRICA, ține și cursuri de design pentru începători. www.laboratoruldearhitectura.ro
Alex Adam, co-fondator AA Studio – “Minimalism în designul de interior”
AA Studio este un birou de arhitectură din București, fondat în 2005 de Alex Adam și Roger Pop. Studioul s-a concentrat atât pe proiecte de tip rezidențial și public, cât și pe crearea unor piese de mobilier ale căror caracteristici sunt inovația și atenția pentru detalii, ce îmbină esteticul cu funcționalitatea. Și când au spus că sunt atenți la detalii nu au glumit!
Un cunoscut proiect semnat aa studio este designul restaurantului Casa di David, un amestec de experiment și inovație în cadrul natural al parcului Herăstrau. Design-ul urmează liniile preluate din contextul naturii, volume geometrizate, abstractizate și simplificate. La acestea se adaugă textura materialelor – lemn, piatră, marmură, iar corianul și metalul devin accente în anumite zone.
Unul dintre proiectele lor cele mai neconvenționale este apartamentul 4BS, care combină elemente ale anilor `60 – `70 cu minimalismul contemportan, creând un efect scenografic ce transformă cei 400mp într-o locuință conturată prin lumină. Iar, cel mai recent proiect aa studio este showroomul SSAB, a cărui dispunere spațială restrictivă a impus o rezolvare inovatoare. Acestea sunt doar trei din cele peste 25 de proiecte din portofoliul aa studio. www.aastudio.ro